Parkett eller laminat

Parkettgulv eller laminatgulv? - Hva bør du velge?

Å svare på dette kan være litt utfordrende for mange som skal velge gulv.
“Begge gulvtyper er gode gulv til hvert sitt bruk” sier Thomas Svensen, daglig leder og en av gulveskepertene hos oss.

Hva passer best til ditt bruk av laminatgulv og parkettgulv?

De siste årene har laminatgulv fått en betydelig oppgradering i utseende og kvalitet. Både laminatgulv og parkettgulv tilbys nå i en rekke formater, farger, mønstre og stiler. Det er viktig å kjenne til forskjellene og velge etter ditt behov.

Laminatgulv: Slitesterkt og vedlikeholdsvennlig gulv

Laminatgulv, spesielt høytrykkslaminat, er ekstremt slitesterkt og ideelt for hjem med kjæledyr og små barn. Det krever minimalt vedlikehold og beholder sitt pene utseende i mange år. Velg høytrykkslaminat av høy kvalitet for best resultat, da billigere alternativer ofte ikke holder seg like godt. Moderne laminatgulv kan være visuelt nesten identiske med ekte tre, takket være avanserte overflatedekorasjoner.

Parkett: Naturlig og unikt

Parkettgulv er laget av ekte tre, noe som gir hvert plank et unikt utseende. Parkett er varmt og behagelig å gå på. Selv om det kan kreve noe vedlikehold, spesielt hvis det er behandlet med olje eller voksolje, kan det slipes for å forlenge levetiden. Lakkert parkett er mest slitesterkt og krever minst vedlikehold. Et godt vedlikeholdt parkettgulv kan vare i 10-15 år eller mer.

Gulvvarme og isolering

Både laminatgulv og parkettgulv kan legges med gulvvarme. Laminatgulv kan føles kaldere, så gulvvarme er ofte anbefalt. Uansett hvilket materiale du velger, er et godt underlag viktig for både lydisolering og varmeisolering.

Konklusjon: Skal du velge laminatgulv eller parkettgulv?

Valget mellom laminatgulv og parkettgulv avhenger av dine behov og preferanser. Laminatgulv er ideelt for høy slitestyrke og lavt vedlikehold, mens parkettgulv tilbyr naturlig utseende og varme. Vurder kvaliteten nøye og sørg for riktig vedlikehold for et gulv som varer. 

Ta kontakt med oss hvis du er usikker på hva du skal velge!